פרופ' חגי שפייזמן

שעות קבלה
בתיאום מראש
קורות חיים

See our website for more details.

2019 –   Current         Associate Professor

Department of Chemistry & Institute of Nanotechnology and Advanced Materials (BINA), Bar-Ilan University, Israel

2013 – 2019    Senior Lecturer (eq. to Assistant Professor)

2010-2013  Post-Doctoral Fellow at New York University, Dept. of Physics, Center for Soft Matter Research.

“Material design, characterization and manipulation for soft matter advanced research”

Advisor: Prof. David G. Grier

2005-2010  Ph.D. at the Weizmann Inst. of Science, Dept. of Materials & Interfaces.

"Electronic transport across molecular monolayers and the importance of the electrical contacts"

Advisor: Prof. David Cahen

2001-2003  M.Sc. in Chemistry, Bar-Ilan University [cum laude].

"Beam propagation in a four level double-Lambda system"

Advisor: Prof. Arlene Wilson-Gordon

1999–2005  R&D researcher and group head in an elite technological unit at Israel Defense Forces.

Developed new technological  procedures by combining a variety of techniques in the fields of chemistry, physics and chemical /                       material engineering. Specialized in optical compatibility, adhesives, paints, rubber compounds, etching and degradation processes.

Captain by rank - functioning as Major

1996-1999  B.Sc. in Chemistry and Computer Science, Bar-Ilan University [cum laude].

קורסים

* כימיה כללית א'

* תהליכי ייצור מתקדמים

* מעבדה בכימיה פיזיקלית

* מבוא למחשבים בכימיה

פטנטים

See Profile at Google Scholar for updated list of publications.

*     E. Greenberg, N. Armon, H. Shpaisman, "3-D PHOTO-THERMAL LASER PRINTING OF METALS AND METAL COMPOSITES" (Provisional appl. no.: 62/733,713, 2018)

*     H. Sazan, S. Piperno, H. Shpaisman, "Method for directed fabrication of materials using acoustic waves" (Provisional appl. no.: 62/522,730, 2017)

*     H. Shpaisman, B. J. Krishnatreya, D. G. Grier; "Holographic Microrefractometer"  (U.S patent #WO/2013/126554)

*      C. Weng, H. Shpaisman, A. Hollingsworth, D. G. Grier; “In-Line Particle Characterization” (U.S patent pending)

קבוצת מחקר

ראה דף הבית לעוד פרטים בנוגע לחברי הקבוצה.

מנהלת מעבדה: ד"ר סילביה פיפרנו

דוקטורנטים:

אבי קניגסברג

אודי גרינברג

אורנית נגלר-אברמבויץ

מאסטרנטים:

שלומית צוראל

שיר מינרבי

בוגרי המעבדה:

ד"ר נינה ערמון, ד"ר איתן אדרי, חלי לוי, עטרת כפיר, דניאל לובוצקי, ד"ר חיים סזן, אלעד חדד, אראל לסנוי, יפעת יעקב

תאריך עדכון אחרון : 19/05/2022