בתקשורת

פרופ' שי רהימיפור פיתח גישה חדשה להתערבות מוקדמת במחלת האלצהיימר

תמונה של ההודעה

ננו-חלקיקים ולייזר באנרגיה נמוכה מאפשרים לתקוף את גורמי האלצהיימר באופן ממוקד ויעיל

המחקר התפרסם בכתב העת Advanced Healthcare Materials, המוביל בעולמות הביו מד

תאריך: 26/03/2024

>> לידיעה המלאה

במקום המורה לפיזיקה שנמצא במילואים: איש הייטק ופרופסור מלמדים בתיכון, כתבה של "Ynet"

תמונה של פרופ' ירדן טשיל

צו 8 בכיתה: כאשר שי דילר ופרופ' ירדן טשיל שמעו שהמורה לפיזיקה של ילדיהם גויס למילואים, הם פנו למנהל בית הספר והציעו למלא את מקומו/ "אנחנו רואים בזה שליחות", הם אומרים אחרי שכבר העבירו שיעורים לתלמידים, "זו גם דרך לתרום לחיזוק העורף"

תאריך: 31/12/2023

ד"ר אסף בן משה בין הזוכים במענק לחוקרים צעירים של האיחוד האירופי, ה-ERC

תמונתו של ד"ר אסף בן משה

ד"ר אסף בן משה מהמחלקה לכימיה בין הזוכים במענק לחוקרים צעירים של האיחוד האירופי, ה-ERC, על מחקריהם המשפיעים בתחומי המולקולות הכיראליות וריפוי סרטן.

פורסמו כתבות ב- ICEi24 News,  The Jerusalem PostIsrael Economico (in Spanish), YNET.

תאריך: 06.09.2023

דר' חנה-נועה ברעד בנבחרת של  החוקרים הישראלים שרוצים לשפר את העולם, כתבה של "TheMarker"

תמונה של דר חנה-נועה ברעד

תאריך: 29/05/2023

סטארטאפ ישראלי רוצה לפתח את "הדור הבא" של הסוללות לרכב חשמלי

הסטארטאפ הישראלי EEXION מפתח סוללות חדשות שיהיו ''הדור הבא של הסוללות'', שמבטיח שיפורים דרמטיים בעלות האנרגיה, הבטיחות והמיחזור

תאריך: 02/08/2022

פרופ צבן נשיא האוניברסיטה וכימאי נבחר להנהגת ועד ראשי האוניברסיטאות

תאריך: 02/08/2022

דוקטורנטית משפיעה: הילה קלרה הניג

תמונה של הילה הניג

הדוקטורנטית הילה הניג מהמחלקה לכימיה התראיינה לתוכנית המדעית "שלושה שיודעים" בכאן תרבות, על כנס לינדאו בו השתתפה.

תאריך: 19/07/2022

חוקרת משפיעה: ד"ר הדס אלון-יחזקאל

ד"ר אלון-יחזקאל

תאריך: 07/04/2022

>> לידיעה המלאה

"מפעל של אישה אחת" שיתוף פעולה בין קרן חזון בעלת אימפרית כימיקלים עם המתרגלת שלה בתואר הראשון בכימיה בבר אילן ד"ר דנה מזרחי

תאריך: 07/04/2022

פיתוח, שיווק ומסחור הידע - ראיון עם ראש המחלקה

תמונתו של פרופ' דוד זיתון

תאריך: 15/02/2022

תוכנית בינלאומית חדשה בכימו-אינפורמטיקה

תמונת ההודעה

התוכנית לתואר שני, משותפת לבר-אילן ולאוניברסיטת שטרסבורג ומשלבת לימודי כימיה עם מדעי המחשב.

תאריך: 23/12/2021

יחודי לאוניברסיטת בר-אילן: תואר בינלאומי בכימו-אינפורמטיקה

תמונת ההודעה

אוניברסיטת בר-אילן הינה האוניברסיטה הישראלית היחידה אשר זכתה במענק האיחוד האירופי על סך 4.5 מיליון אירו לתואר שני בכימו-אינפורמטיקה. נשיא האוניברסיטה פרופ' אריה צבן: " מדובר בהתפתחות חשובה שתשפיע על תחום הקיימות. בוגרי התואר יוכלו לייצר חומרים ייחודיים וחדשים תציע פתרונות למגוון אתגרים הקשורים במשבר האקלים".

תאריך: 20/12/2021

משפיעים במחקר - תרופות חדשניות לסוכרת

תמונת ההודעה

פרופ' אריה לב גרוזמן מהמחלקה לכימיה באוניברסיטת בר-אילן עוסק בפיתוח תרופות לסוכרת, להורדת רמת הגלוקוז בדם ולשיפור הטיפול בסוכרת מסוג 2, בנוסף לתרופות אנטיביוטיות חדשניות ותרופות נוגדות דלקת.

תאריך: 20/12/2022

>> לידיעה המלאה

האם המימן יאפשר שימוש ברכב בלי לתרום להתחממות הגלובלית?

תמונת ההודעה

בעידן ההתחממות הגלובלית, מדינות רבות, ובראשן האיחוד האירופי וארה"ב, הכריזו על יעד שאפתני: אפס פליטות של דלקים מזהמים בשנת 2050.

תאריך: 30/09/2021

עוד הצלחה לאנרגיה הירוקה של בר אילן

"למעלה מעשור לפני שמונה לתפקיד נשיא האוניברסיטה, הוביל פרופ׳ אריה צבן את המחקר פורץ הדרך, בעת תפקידו כחוקר במחלקה לכימיה. הטכנולוגיה תיכנס בעתיד הקרוב לתעשיה ותאפשר להאריך את חיי הסוללה של הרכבים החשמליים, לפשט משמעותית את הליך ה״תדלוק״ ולבסס את יתרונו הסביבתי של הרכב אשר נמנע לחלוטין מפליטת גזי חממה המזהמים את האוויר."

תאריך: 19/05/2021

ראיון עם פרופ' ירדן טשיל על מוטציית הקורונה

פרופ' ירדן טשיל מהמחלקה לכימיה התראיין לחדשות YNET על המוטציה החדשה של הקורונה.

תאריך: 01/10/2021

"חוקרים פרטיים": בין כלכלת מימן לרחפנים ירוקים

​אחד הפתרונות שעליהם אנו עובדים במעבדה הם תאי דלק קלים ויעילים לרחפנים. אנו יכולים כיום להכפיל את זמן התעופה של רחפן פי 4 עד 5, לעומת אותו רחפן, באותו המשקל, הפועל על סוללות.

תאריך: 02/09/2019

מאות נערים יחלו ללמוד לתואר ראשון בבר-אילן

​398 נערים ו-163 נערות סיימו בהצלחה את "התוכנית לנוער מוכשר במתמטיקה באוניברסיטת בר-אילן". מנהלת התוכנית הדגישה כי אחוז הנערות בתוכנית נמצא בעלייה.

תאריך: 04/06/2019

חיידקים עמידים? נסו לרסס עליהם קצת מים מהברז

חליף ירוק וידידותי לאקונומיקה: חוקרים מבר–אילן פיתחו טכנולוגיה שהופכת מים לחומר חיטוי עוצמתי באמצעות אלקטרודות • חוץ משימוש ביתי נטול נזק סביבתי, התקווה היא להילחם בזיהומים הקטלניים בבתי חולים.

תאריך: 12/03/2019

>> לידיעה המלאה

"לכו ללמוד כימיה": שוק תעסוקה חדש בעקבות אישור יצוא קנאביס?

​באולפן ynet אומר מנכ"ל קבוצת בזלת, הפועלת בתחום הקנאביס הרפואי, כי ב-3 השנים הקרובות היא צפויה להכפיל את מספר העובדים בעקבות הרגולוציה החדשה. "היה ברור שאם לא תהיה החלטה של יצוא, אנחנו נאבד את הרכבת ומדינות אחרות יכנסו לתוך התהליך".

תאריך: 29/01/2019

"חוקרים פרטיים": גם תאים מזמינים צלם אירועים

מכניסים מבחנה עם חלבונים לתוך המגנט שגודלו כשל חדר, נותנים כמה פולסים אלקטרומגנטיים מחושבים היטב, והופ! התמונה בידינו.

בוודאי שמעתם פעם ש"תמונה שווה יותר מאלף מילים". זה נכון גם כשחוקרים את תאי הגוף. כדי שהתאים שלנו יוכלו להתפתח, להתרבות ולבצע את תפקידיהם (להתכווץ בלב, להעביר אותות במח וכל שאר התפקידים שלהם), החלבונים שנמצאים בתוך התאים צריכים לתקשר זה עם זה.

תאריך: 28/08/2018