חדשות

יחידת המס-ספקטרה במחלקה לכימיה בר אילן בראשות ד"ר מיכל ויטמן שותפה במחקר פורץ דרך במסגרת שיתוף פעולה בין אוניברסיטת בר-אילן לבין המגזר העסקי

עיתון הארץ פרסם על המחקר בכתבה במסגרת פיתוחים במחקר המגיעים ליישום בתעשייה .

מדובר על שיתוף פעולה של חוקרים באוניברסיטה (פרופ׳ יגאל בהן, חתן פרס ישראל לחקלאות, וד״ר יריב בן־נעים ממדעי החיים) לבין חברת "זרעי ג׳נסיס" שהוליד פיתוח של זני בזיל מתוק (בזיליקום( מסחריים חדשים בעלי עמידות למחלת הכשותית הנגרמת ע״י אצה דמוית פטריה. אשר שומרים על ריח וארומה מקוריים. הפיתוח הוא בשורה עולמית הן למגדלים והן לצרכן שמקבל מוצר ללא כימיקלים. באמצעות ביראד החוקרים הגישו פטנט שהתקבל בימים אלה על הגילוי והשיטה.

תאריך: 07/08/2018 שעה: 09:41

פרופ' ירדן טשיל מהמחלקה לכימיה- מרצה מצטיין ב2018

פרופ' ירדן טשיל מהמחלקה לכימיההמחלקה לכימיה של בר-אילן מברכת ומתגאה בפרופ' ירדן טשיל, מרצה בכיר במחלקה וחוקר בעל שם עולמי בתחום ה NMR    (תהודה מגנטית גרעינית), אשר נבחר למרצה מצטיין באוניברסיטת בר-אילן לשנת 2018. תואר זה ניתן למרצים הנבחרים על ידי הסטודנטים שלהם בשילוב המלצות מהדיקנים וראשי המחלקות על מקצועיות ואיכות הוראה.

תאריך: 2018-05-31 שעה: 17:44

>> לידיעה המלאה

מחקר חדש בהשתתפות פרופ' גיל גובס מקדם אותנו בהבנת תהליכי התפתחות השלד של אלמוגים ועשוי לסייע בפיתוח השתלות עצם בגוף האדם

פרופ' גיל גובס, המחלקה לכימיה, אוניברסיטת בר-אילן

מחקר משותף של אוניברסיטת בר-אילן, אוניברסיטת חיפה ומכון ויצמן ופורסם בימים אלה בכתב העת Nature Communications מתאר בפעם הראשונה את התהליך הביולוגי של יצירת החומר המינרלי המתרחש באלמוג צעיר העובר מהשלב הפלנקטוני - בו הוא שוחה - לשלב המיושב בו הוא בונה את השלד. את המחקר ערכו  פרופ' גיל גובס מהמחלקה לכימיה באוניברסיטת בר-אילן, ד"ר טלי מס מבית הספר למדעי הים ע"ש ליאון צ'רני באוניברסיטת חיפה, ביחד עם ד"ר ענת עקיבא וד"ר עידו פנקס ממכון ויצמן.

תאריך: 2018-05-16 שעה: 16:13

תואר דוקטור לשם כבוד מטעם אוניברסיטת בואנוס איירס לפרופ' דורון אורבך

פרופ' דורון אורבך, המחלקה לכימיה, אוניברסיטת בר-אילן

אוניברסיטת בואנוס איירס תעניק ד"ר לשם כבוד לפרופ' דורון אורבך מהמחלקה לכימיה והמכון לננו טכנולוגיה בבר-אילן. בנימוקי הפרס נכתב כי הפרס מוענק לו על קידום תחום האלקטורכימי: Development of electrochemical power sources as an excellent platform for promoting basic materials and surface science"

תאריך: 2018-03-14 שעה: 15:13

ד"ר עדי סלומון מהמחלקה לכימיה זכתה בפרס קריל לשנת 2018

ד"ר עדי סלומון, המחלקה לכימיה, אוניברסיטת בר-אילןד"ר עדי סלומון מהמחלקה לכימיה זכתה בפרס קריל להצטיינות במחקר מדעי מטעם קרן וולף לשנת 2018. רקטור האוניברסיטה, פרופ' מרים פאוסט בירכה את ד"ר סלומון ואיחלה לה הצלחה בהמשך ההצטיינות בעבודתה המחקרית.

תאריך: 2018-03-14 שעה: 8:18

אוניברסיטת בר-אילן מדורגת 51 בדירוג האוניברסיטאות המובילות באסיה

אוניברסיטת בר-אילן לוגו

אוניברסיטת בר-אילן מדורגת 51 בדירוג האוניברסיטאות המובילות באסיה דירוג Times Higher Education Asia University Rankings פורסם השבוע. בדירוג בשנה שעברה הייתה בר-אילן במקום ה-68 ,  שיפור של ממש השנה בדירוג זה.

תאריך: 2018-02-11 שעה: 7:15

>> לידיעה המלאה

סכם על שיתוף פעולה אקדמי ראשון מסוגו נחתם בין אוניברסיטת בר-אילן לממשלת גיאורגיה

ד"ר פילחז נניקשוילי, פרופ' יובל גרעיני, ד"ר טאמאז מרשווילי, פרופ' יצחק מסתאי וד"ר עמוס שרונימשלחת מאוניברסיטת בר-אילן, בראשותו של פרופ' יובל גרעיני מהמכון לננו טכנולוגיה באוניברסיטת בר-אילן, בשיתוף עם פרופ' יצחק מסתאי מהמחלקה לכימיה, פרופ' אורית שפי מהפקולטה להנדסה, ד"ר עמוס שרוני מהמחלקה לפיסיקה וד"ר פילחז נניקשוילי מהמחלקה לכימיה, נפגשה עם בכירים במערכת המדעית בגאורגיה כדי לגבש הסכם על  שיתופי פעולה מדעיים. החוקרים מישראל נפגשו  עם צמרת החוקרים המובילים של האוניברסיטאות בגיאורגיה בעיר הבירה טבילסי שבגיאורגיה.

תאריך: 2018-01-25 שעה: 7:12

פרופ' דורון אורבך זכה בפרס היוקרתי של האגודה הבינלאומית לאלקטרוכימיה

פרופ' דורון אורבך, המחלקה לכימיה, אוניברסיטת בר-אילן

פרופ' דורון אורבך מהמחלקה לכימיה זכה בפרס היוקרתי של החברה לאלקטרוכימיה ( ECS) שמרכזה בארה"ב, על שם המדען היהודי הדגול (חתן פרס וולף) אלן בארד (אוניברסיטת אוסטין, טקסס, ארה"ב), הנחשב לגדול האלקטרוכימאים בזמנינו. הפרס מבטא הכרה עליונה בתרומה למדעי האלקטרוכימיה בתחומי המחקר הבסיסי, ולכן מדובר בהשג חשוב עבור מדען הידוע עד כה בעיקר במחקריו הישומיים.

תאריך: 2017-05-29 שעה: 8:55

פרופ' אריה צבן – מהמחלקה לכימיה- הנשיא של אוניברסיטת בר-אילן

פרופ' אריה צבן, הנשיא הנבחר של אוניברסיטת בר-אילן

חבר הנאמנים של אוניברסיטת בר-אילן אישר (ב'), פה אחד, את מינויו של פרופ' אריה צבן לנשיא הבא של האוניברסיטה. פרופ' צבן ייכנס לתפקידו כנשיא האוניברסיטה בחודש אוקטובר השנה ויחליף בתפקיד את הנשיא היוצא, פרופ' הרב דניאל הרשקוביץ, שהודיע על הסרת מועמדותו לתקופת כהונה נוספת.

תאריך: 2017-05-16 שעה: 9:00

>> לידיעה המלאה

שתי דוקטורנטיות מהמחלקה לכימיה בבר-אילן ישתתפו במפגש לינדאו היוקרתי עם זוכי פרס נובל

אוניברסיטת בר-אילן לוגו

שתי דוקטורנטיות מהמחלקה לכימיה בבר-אילן נבחרו להשתתף במפגש לינדאו עם חתני וכלות פרס נובל בקיץ. שתי החוקרות, חנה נועה ברעד בהנחיה של פרופ' אריה צבן וצפרה רודניק גליק בהנחיה של פרופ' שלמה מרגל, נבחרו מבין מאות חוקרות וחוקרים להשתתף במפגש היוקרתי.

תאריך: 2017-05-07 שעה: 8:21