אינטל מגייסת כימאים

אינטל קרית גת פנתה והזמינה את הסטודנטים לתארים מתקדמים במחלקה לכימיה בבר אילן לסיור שנערך אתמול  28.11.18 במטרה לגייס עובדים מתוך הסטודנטים במחלקה שעומדים לסיים את לימודיהם .

בסיור שהתקיים אתמול  השתתפו כ40 סטודנטים לתארים מתקדמים. את הקבוצה המסיירת ליוו כ7  עובדים חלקם כימאים שנתנו הסבר על  העבודה והתנאים במפעל בקרית גת. כמו כן במהלך הסיור הגיעו עובדים באינטל קרית גת שהם בוגרים של המחלקה לכימיה בבר אילן לפגוש את הקבוצה המסיירת

>> לידיעה המלאה

פרופ' דורון אורבך מהמחלקה לכימיה והמכון לננוטכנולוגיה זכה בפרס ראש הממשלה בשווי מיליון דולר לחדשנות בתחום תחליפי נפט לתחבורה

פרופ' דורון אורבך מהמחלקה לכימיה והמכון לננוטכנולוגיה זכה בפרס ראש הממשלה ע"ש סמסון לחדשנות בתחום תחליפי נפט לתחבורה. זו הפעם הראשונה שהפרס מוענק לחוקר ישראלי.

תאריך: 31/10/2018

"חוקרים פרטיים": גם תאים מזמינים צלם אירועים

מכניסים מבחנה עם חלבונים לתוך המגנט שגודלו כשל חדר, נותנים כמה פולסים אלקטרומגנטיים מחושבים היטב, והופ! התמונה בידינו.

בוודאי שמעתם פעם ש"תמונה שווה יותר מאלף מילים". זה נכון גם כשחוקרים את תאי הגוף. כדי שהתאים שלנו יוכלו להתפתח, להתרבות ולבצע את תפקידיהם (להתכווץ בלב, להעביר אותות במח וכל שאר התפקידים שלהם), החלבונים שנמצאים בתוך התאים צריכים לתקשר זה עם זה.

תאריך: 28/08/2018

>> לידיעה המלאה

יחידת המס-ספקטרה במחלקה לכימיה בר אילן בראשות ד"ר מיכל ויטמן שותפה במחקר פורץ דרך במסגרת שיתוף פעולה בין אוניברסיטת בר-אילן לבין המגזר העסקי

עיתון הארץ פרסם על המחקר בכתבה במסגרת פיתוחים במחקר המגיעים ליישום בתעשייה.

מדובר על שיתוף פעולה של חוקרים באוניברסיטה (פרופ׳ יגאל בהן, חתן פרס ישראל לחקלאות, וד״ר יריב בן־נעים ממדעי החיים) לבין חברת "זרעי ג׳נסיס" שהוליד פיתוח של זני בזיל מתוק (בזיליקום( מסחריים חדשים בעלי עמידות למחלת הכשותית הנגרמת ע״י אצה דמוית פטריה. אשר שומרים על ריח וארומה מקוריים. הפיתוח הוא בשורה עולמית הן למגדלים והן לצרכן שמקבל מוצר ללא כימיקלים. באמצעות ביראד החוקרים הגישו פטנט שהתקבל בימים אלה על הגילוי והשיטה.

תאריך: 07/08/2018

פרופ' ירדן טשיל מהמחלקה לכימיה- מרצה מצטיין ב2018

המחלקה לכימיה של בר-אילן מברכת ומתגאה בפרופ' ירדן טשיל, מרצה בכיר במחלקה וחוקר בעל שם עולמי בתחום ה NMR    (תהודה מגנטית גרעינית), אשר נבחר למרצה מצטיין באוניברסיטת בר-אילן לשנת 2018. תואר זה ניתן למרצים הנבחרים על ידי הסטודנטים שלהם בשילוב המלצות מהדיקנים וראשי המחלקות על מקצועיות ואיכות הוראה.

תאריך: 2018-05-31

>> לידיעה המלאה

מחקר חדש בהשתתפות פרופ' גיל גובס מקדם אותנו בהבנת תהליכי התפתחות השלד של אלמוגים ועשוי לסייע בפיתוח השתלות עצם בגוף האדם

מחקר משותף של אוניברסיטת בר-אילן, אוניברסיטת חיפה ומכון ויצמן ופורסם בימים אלה בכתב העת Nature Communications מתאר בפעם הראשונה את התהליך הביולוגי של יצירת החומר המינרלי המתרחש באלמוג צעיר העובר מהשלב הפלנקטוני - בו הוא שוחה - לשלב המיושב בו הוא בונה את השלד. את המחקר ערכו  פרופ' גיל גובס מהמחלקה לכימיה באוניברסיטת בר-אילן, ד"ר טלי מס מבית הספר למדעי הים ע"ש ליאון צ'רני באוניברסיטת חיפה, ביחד עם ד"ר ענת עקיבא וד"ר עידו פנקס ממכון ויצמן.

תאריך: 2018-05-16

תואר דוקטור לשם כבוד מטעם אוניברסיטת בואנוס איירס לפרופ' דורון אורבך

אוניברסיטת בואנוס איירס תעניק ד"ר לשם כבוד לפרופ' דורון אורבך מהמחלקה לכימיה והמכון לננו טכנולוגיה בבר-אילן. בנימוקי הפרס נכתב כי הפרס מוענק לו על קידום תחום האלקטורכימי: Development of electrochemical power sources as an excellent platform for promoting basic materials and surface science"

תאריך: 2018-03-14

ד"ר עדי סלומון מהמחלקה לכימיה זכתה בפרס קריל לשנת 2018

ד"ר עדי סלומון מהמחלקה לכימיה זכתה בפרס קריל להצטיינות במחקר מדעי מטעם קרן וולף לשנת 2018. רקטור האוניברסיטה, פרופ' מרים פאוסט בירכה את ד"ר סלומון ואיחלה לה הצלחה בהמשך ההצטיינות בעבודתה המחקרית.

תאריך: 2018-03-14

אוניברסיטת בר-אילן מדורגת 51 בדירוג האוניברסיטאות המובילות באסיה

אוניברסיטת בר-אילן מדורגת 51 בדירוג האוניברסיטאות המובילות באסיה דירוג Times Higher Education Asia University Rankings פורסם השבוע. בדירוג בשנה שעברה הייתה בר-אילן במקום ה-68 ,  שיפור של ממש השנה בדירוג זה.

תאריך: 2018-02-11

>> לידיעה המלאה

סכם על שיתוף פעולה אקדמי ראשון מסוגו נחתם בין אוניברסיטת בר-אילן לממשלת גיאורגיה

משלחת מאוניברסיטת בר-אילן, בראשותו של פרופ' יובל גרעיני מהמכון לננו טכנולוגיה באוניברסיטת בר-אילן, בשיתוף עם פרופ' יצחק מסתאי מהמחלקה לכימיה, פרופ' אורית שפי מהפקולטה להנדסה, ד"ר עמוס שרוני מהמחלקה לפיסיקה וד"ר פילחז נניקשוילי מהמחלקה לכימיה, נפגשה עם בכירים במערכת המדעית בגאורגיה כדי לגבש הסכם על  שיתופי פעולה מדעיים. החוקרים מישראל נפגשו  עם צמרת החוקרים המובילים של האוניברסיטאות בגיאורגיה בעיר הבירה טבילסי שבגיאורגיה.

תאריך: 2018-01-25

פרופ' דורון אורבך זכה בפרס היוקרתי של האגודה הבינלאומית לאלקטרוכימיה

פרופ' דורון אורבך מהמחלקה לכימיה זכה בפרס היוקרתי של החברה לאלקטרוכימיה ( ECS) שמרכזה בארה"ב, על שם המדען היהודי הדגול (חתן פרס וולף) אלן בארד (אוניברסיטת אוסטין, טקסס, ארה"ב), הנחשב לגדול האלקטרוכימאים בזמנינו. הפרס מבטא הכרה עליונה בתרומה למדעי האלקטרוכימיה בתחומי המחקר הבסיסי, ולכן מדובר בהשג חשוב עבור מדען הידוע עד כה בעיקר במחקריו הישומיים.

תאריך: 2017-05-29

פרופ' אריה צבן – מהמחלקה לכימיה- הנשיא של אוניברסיטת בר-אילן

חבר הנאמנים של אוניברסיטת בר-אילן אישר (ב'), פה אחד, את מינויו של פרופ' אריה צבן לנשיא הבא של האוניברסיטה. פרופ' צבן ייכנס לתפקידו כנשיא האוניברסיטה בחודש אוקטובר השנה ויחליף בתפקיד את הנשיא היוצא, פרופ' הרב דניאל הרשקוביץ, שהודיע על הסרת מועמדותו לתקופת כהונה נוספת.

תאריך: 2017-05-16

>> לידיעה המלאה

שתי דוקטורנטיות מהמחלקה לכימיה בבר-אילן ישתתפו במפגש לינדאו היוקרתי עם זוכי פרס נובל

שתי דוקטורנטיות מהמחלקה לכימיה בבר-אילן נבחרו להשתתף במפגש לינדאו עם חתני וכלות פרס נובל בקיץ. שתי החוקרות, חנה נועה ברעד בהנחיה של פרופ' אריה צבן וצפרה רודניק גליק בהנחיה של פרופ' שלמה מרגל, נבחרו מבין מאות חוקרות וחוקרים להשתתף במפגש היוקרתי.

תאריך: 2017-05-07