מאות נערים יחלו ללמוד לתואר ראשון בבר-אילן

מאות נערות ונערים יחלו בעוד כמה חודשים ללמוד לתואר ראשון במתמטיקה, מדעי המחשב, הנדסה, כימיה, פיזיקה ועוד. אותם נערים סיימו בהצלחה את "התוכנית לנוער מוכשר במתמטיקה באוניברסיטת בר-אילן". במסגרת התוכנית סיימו נערים רבים תואר ראשון עוד לפני גיוסם לצה"ל, וחלק מבוגרי מחזורים קודמים - כך מספרים בבר-אילן, כבר סיימו תארים מתקדמים והגיעו לעמדות מפתח באקדמיה, בתעשייה וביחידות המחקר והפיתוח בצה"ל.

מדובר בתוכנית לקידום מדעי המתמטיקה בשיתוף אוניברסיטת בר-אילן. התוכנית הוקמה בשנת 1982 על ידי שני פרופסורים למתמטיקה מאוניברסיטת בר-אילן: פרופ' צבי ארד ז"ל ופרופ' ברני פינצ'וק. בתחילת התוכנית למדו עשרות בודדות של תלמידים, שלמדו בסמיכות לאוניברסיטת בר אילן. כיום התוכנית מונה למעלה מ-8,000 תלמידים ברחבי הארץ.

מאות הבוגרים הגיעו בשבוע שעבר לטקס הסיום מכל חלקי הארץ. התלמידים עטו על עצמם גלימות חגיגיות והגיעו עם הוריהם לטקס שהתקיים באולם "וואהל" באוניברסיטת בר אילן. זו השנה הראשונה שבה מתקיימים שני טקסי סיום שהתפרשו על פני יומיים, וזאת מפאת כמות הבוגרים הגדלה בכל שנה.

מנכ"לית התוכנית, אלישבע פרידמן, בירכה את הבוגרים: "השנה סיימו בהצלחה את התוכנית 561 תלמידים ב-31 קבוצות מכל רחבי הארץ, מתוכן 163 בנות. לשמחתנו, מספר הבנות שנרשמות לתוכנית גדל בכל שנה, ואנו מקווים כי הפער ילך ויצטמצם, בייחוד כי מהתוכניות האלו יוצאים דור המנהלים והבא, ובהחלט הגיע הזמן לראות איזון מגדרי בשוק התעסוקה".

בחלק השני של הערב, הציגו ראשי ה"חממה האקדמית לנוער" של אוניברסיטת בר-אילן, פרופ' עוזי וישנה, ומנהלה ד"ר ארז שיינר, את אפשרויות הלימוד הפתוחות לבוגרי התוכנית. לאחר מכן קיבלו הבוגרים מידע חשוב לעתיד מאורית חסון, סטודנטית שנה ג' ב"חממה האקדמית לנוער". בסיום הערב, פגשו הבוגרים והוריהם את נציגי מחלקות פיזיקה, הנדסה, מדעי המחשב, כימיה ומתמטיקה, שאלו שאלות, וקיבלו מידע חשוב לפני ההרשמה לתוכנית האקדמית לנוער.

ynet