פרופסור מן המניין, ראש המרכז Chemlife

משרד
בנין 211, חדר 414. טל' במעבדה: 03-5314308
    קורות חיים

שרון רוטשטיין היא בוגרת המגמה להנדסה כימית בטכניון, ישראל. את לימודי הדוקטוראט שלה היא סיימה ב- 2008 תחת הנחייתה של פרופ' דניאלה גולדפארב, במכון ויצמן למדע, רחובות, ישראל. אחרי סיום לימודיה, היא נסעה לאוניברסיטה של פיטסבורג, ארה"ב, ללימודי בתר דוקטוראט, תחת הנחייתו של פרופ' סוניל סאקסינה.

באוקטובר 2011 פרופ' שרון רוטשטיין הצטרפה למחלקה לכימיה באוניברסיטת בר-אילן. מחקרה מתמקד בחשיפת מנגנוני מעבר מתכות בתאים אנושיים ובקטריאליים על-ידי תהודה מגנטית אלקטרונית.

מחקר

יותר מ- 30% מהחלבונים, ו- 40% מהאנזימים קושרים מתכות המשפיעות על תפקודן. מתכות אלו הן הרכב חשוב בתא, אך כאשר ריכוזן משתנה, והן נמצאות באופן חופשי בנוזל התא, הן הופכות לרעילות. על-כן, גוף האדם ומיקרואורגוניזים פיתחו מערכת שליטה המווסתת את ריכוז יוני המתכת בתאים. על-אף פי כן יש כיום מספר מחלות נוירולוגיות הנקשרות עם ריכוז גבוה או נמוך של יוני מתכת בתא.

המעבדה של ד"ר שרון רוטשטיין נעזרת בתהודה מגנטית אלקטרונית על-מנת להבין את מנגנוני מעבר יוני הנחושת בתא, ולשפוך אור על הקשר בין יוני הנחושת למחלות הנוירולוגיות, כגון: אלצהיימר, פרקינסון, מנקס, ווילסון.

נושאי המחקר במעבדה כוללים:

1. חשיפת שינויים מבניים באזורים לא מסודרים של חלבונים ממברנליים הקושרים מתכות, על מנת להבין את תנועת המתכת אל התא.
    2. חשיפת מנגנוני חלבונים המתפקדים כגלאי מתכות בתאים בקטריאליים.
    3.  הבנת תהליך ניווט הנחושת בתא אנושי, מהתעלה הממברנלית אל חלבוני נושאי מתכות, המנווטים את המתכת אל תהליכים שונים בתא.
    4. חשיפת השפעת קישור המתכת על התארגנות של חלבוניים.

פרסומים

תאריך עדכון אחרון : 03/03/2024