זרקור על מחקר: פרופ' דוד זיתון
עולם הגז והנפט עובר מהפכה. המקורות הטבעיים המוגבלים, זיהום האויר, התלות במדינות אחרות, כל אלו ועוד גרמו לכך שמדינות חותרות לעצמאות תוך צמצום זיהום האויר ופליטת פחמן דו חמצני.
עם אתגר זה, מתמודדת חברת "Fast Sense", אשר פרופ' דוד זיתון מהמחלקה לכימיה באוניברסיטת בר אילן, הוא המייסד- השותף והמנכ"ל הטכני שלה לצידו של דיויד סיוטר, מנכ"ל החברה. החברה שמה לנגד עיניה מעבר למימן והפיכת פסולת לגז טבעי – "ביו-גז", באמצעות חממה ייחודית אשר מטרתה למזער את השימוש בגזים רעילים ולבצע תיקון עולם בכל הקשור לקיימות ואיכות סביבה וכל זאת בעלות כלכלית נמוכה.
עם זאת, השימוש במימן או בביו-גז איננו מחליף במאת האחוזים את הגז הטבעי ובצינורות הגז עלולים לזרום תערובות של גזים אשר עלולים לגרום לסיכונים מבחינה בטיחותית.
על מנת להתמודד עם הסיכונים הללו, פותחו במעבדה של פרופ' זיתון, בהובלתו של ד"ר גיא רחמים ובשיתוף הפעולה עם המעבדה של פרופ' חגי שפייזמן, חיישנים ייחודיים אשר יודעים לזהות מולקולות גז ספציפיות אשר נמצאות בצינורות הגז ולבצע "ניהול מולקולרי"- ניהול זרימת הגז בצורה בטוחה ואפקטיבית מבלי להגיב למולקולות אחרות ובכך לתת מענה מדויק ולוודא זרימה איכותית ובטוחה.
תחת "Fast Sense" מיוצרים חיישנים ננו-מטריים אלו אשר מאפשרים ניטור גז מתקדם, איתור וניתוח מדויקים של תערובות גזים מורכבות המתוכננים למזער רגישות צולבת ומספקים קריאות מדויקות על פני תערובות גז מרובות רכיבים. הטכנולוגיה הייחודית הזו מספקת גישה חסכונית, מהירה ואמינה לניתוח ריבוי גזים, ומבטיחה נתונים מהימנים לפעולות בטוחות יותר.
חברת "Fast Sense" יוצרת עניין רב בעולם המחקר בארץ ובחו"ל וממומנת על ידי קרן נט זירו והרשת החדשנות.