ערן אברהם

עמית מחקר (ראש קבוצת המים) קבוצת האלקטרוכימיה בראשותו של פרופ' דורון אורבך
תחומי לימוד
אנרגיה, אלקטרוכימיה
  • נושא מחקר: נושא המחקר שלי במהלך לימודי הדוקטורט היה טיפול במים בשיטות אלקטרוכימיות    ברמה אפליקטיבית  עם דגש על הבנת תהליכי הספיחה האלקטרוכימיים במבנים פורוזיבים של חומרים פחמנים.
  • מדוע בחרת בכימיה בבאר אילן? הסיבה היא מיקום קרוב לבית מגוריי ונגישות תחבורתית. לא היה לי שום מידע או חוות דעת מוקדמת על הפקולטה למדעים מדויקים באוניברסיטת בר אילן או אוניברסיטה אחרת. לימים, אפילו הכרתי את אשתי ברחבי הקמפוס לכימיה (אפרת , שסיימה לא מזמן לימודי התואר השלישי, והסבה גאווה למשפחה), כך שהמושג כימיה קיבל עוד משמעות..
  • מדוע בחרת בכימיה? האמת, ככל שאני מעמיק בשאלה, אני מבין שאני לא מצליח לספק תשובה ראויה. אם להודות, כימיה היה אחד המקצועות הפחות אהובים עלי בתקופת התיכון (אולי בגלל שיטת הלימוד שהייתה נהוגה אז). מכל מקום, כשהשתחררתי מהצבא, "בועת ההייטק" שסחפה אחריה המונים בארץ, התנפצה, והחלה נהירה של סטודנטים לכיוון של לימודי מדעים מדויקים ובכללם, כימיה. ייתכן, ונסחפתי אחרי הגל הזה. לימים גיליתי שהמושג "כימיה" כולל מגוון כל כך רחב של נושאים, שאני, אפילו עדיין לא מצליח לתפוש את כולם. אולם, למדתי למצוא את תחומי העניין שארצה לעסוק בהם. כשבגרתי "קצת יותר", למדתי לשלב, עם הכימיה, עוד מגוון דיסציפלינות, כגון הנדסה, עיצוב ואפילו שיווק עסקי.
  • מה היו האפשרויות שעמדו בפניך עם סיום הלימודים? כמובן כמו רוב בוגרי התואר השלישי, פוסט דוקטורט והשתלבות בתעשיית האלקטרוכימיה בארץ . אכן עבדתי כחמש שנים בתעשיית האלקטרוכימיה (סוללות ותהליכי הפרדה).​
  • מדוע בחרת במקום העבודה הנוכחי? שני מוטיבים משכו אותי למקום העבודה הנוכחי. האחד, הרצון לעסוק במחקר טהור ,ללמוד ולהעביר ידע לסטודנטים צעירים ממני ,והשני, הרצון להגשים רעיונות שהתבשלו אצלי במשך שנים וכמו כן רעיונות שיצוצו במהלך הזמן. אוניברסיטה, במידה זו או אחרת, יכולה להיות כר פורה להגשמת רעיונות. באוניברסיטה ביחד עם ד"ר יצחק כהן, אנחנו מפתחים מגוון טכנולוגיות, החל מייצור מימן,  ועד לפיתוח של ספריי חיטוי מבוסס מי ברז בתקווה שהטכנולוגיות הללו יוטמעו בתעשייה וממש על המדף אצלנו בסופר, בקרוב.
  • המלצות לבוגרים אחרים: בתור יזם אני מציע, להרים את הראש מעבר למיקרוסקופ, ולנסות להבין את מגוון הכוחות שעובדים בתעשייה. זה ההבדל בין תוצאה מעניינית בתחומי המעבדה להמצאה.​
  • האם לימודיך הכינו אותך ותורמים לעבודתך בתחום? בהחלט כן. אבל יחד עם זאת, חשוב לומר כי כל הזמן אני לומד (גם בעל כורחי).​

תאריך עדכון אחרון : 28/03/2023