פרופסור חבר במסגרת תכנית קמ"ע

דוא"ל
Anatoly.Belostotskii@biu.ac.il
    קורות חיים

אנטולי בלוסטוצקי נולד וגדל במוסקבה, בשנת 1973 החל בלימודיו באוניברסיטת מוסקבה, המוסד להשכלה גבוהה היוקרתי ביותר של ברית המועצות לשעבר, שם קיבל תואר מאסטר (כימיה, התמחות בכימיה של תרכובות טבעיות) בשנת 1978.

קיבל את תואר ה Ph.D. (כימיה אורגנית) במכון לתרכובות אורגאנו-אלמנטיות של האקדמיה למדעים של ברית המועצות, מוסקבה. במעבדה של חבר האקדמיה, פרופ איוון קנוניאנץ (כימיה של תרכובות פלואור-אורגאניות)

בהיותו חוקר במסלול מחקר עצמאי, עסק בסינתזה ואנליזה קונפורמציונית של sterically overcrowded piperidines. בשלב זה ניסיון המחקר שלו כלל כבר מחקרים סינתטיים במכון לפרמקולוגיה של האקדמיה לבריאות של ברית המועצות, מוסקבה (חוקר), כמו גם מחקרי הנדסה גנטית במכון לחקר נגיפים, מוסקבה (חוקר)
    לאחרי עלייתו לישראל בשנת 1991, הצטרף ד"ר אנטולי בלוסטוצקי למחלקה לכימיה באוניברסיטת בר אילן, תחילה כפוסט דוקטורנט (1992-1993) ולאחר מכן חוקר (1994) בקבוצה של פרופ' אלפרד הסנר. לאחר מכן, אנטולי בלוסטוצקי המשיך במחקר עצמאי משלו ונבחר לתכניות הממשלתיות "גלעדי" וקמ"ע, בתור מדען מחקר בכיר (משנת 1995), ופרופסור חבר במסגרת קמ"ע (משנת 2002), במחלקה לכימיה באוניברסיטת בר אילן.

מחקר

מבנה מולקולרי, סינתזה ותכנון של ביומולקולות למטרות פרמוקולוגיות הן המוקד של המחקר שלי. במחקרים מבניים, כימיה חישובית היא המתודולוגיה העיקרית שלי, המיקוד שלי השתנה ממודלים של דינמיקה קונפורמציונית לאנליזה קונפורמציונית באמצעות כלי חדש לכימאים סינטתיים לגילוי מבנה מולקולרי- היסט כימי מחושב באמצעות QM. במחקרים סינתטיים, היעדים העיקריים שלי הם מרכיבי הDNA והכימיה שלי כולל שינויים רציונליים של המבנה  הנוקלאוזידי כדי "להכשיר" נגזרות נוקלאוזידיות חדשות עם פעילות אנטירטרוויראלית או אנטי סרטנית עוצמתית. המבנים הכימיים העיקריים נגזרים על ידי רעיונות מקוריים שלי לתכנון של תרופות, דוגמאות של הרעיונות הם:

• agent-induced post-transriptional disruption of the nucleic acid chain
    • carbohydrate-mediated cryodeprotection
    קורסים

הנחייה אקדמית:

סטודנטים לתואר מאסטר ולדוקטור.

תאריך עדכון אחרון : 19/05/2022