ספריית המחלקה לכימיה

English שלחו לחבר

הספרייה של המחלקה לכימיה נותנת שירות לציבור הסטודנטים והחוקרים בתחומי הכימיה והננוטכנולוגיה. היא גם משרתת את תלמידי תואר ראשון שלומדים ביולוגיה, ביוטכנולוגיה וביופיזיקה.

נוהל להפעלת ספריות מערך הספריות בהתאם לתו הסגול

בשעה טובה נפתחות את מספר ספריות לקבלת קהל מצומצמת. בשלב ראשון נפתחו רק הספריות הבאות בהתאם לנוהלי התו הסגול:

• הספרייה למדעי היהדות (אולם קריאה): ימים א-ה בשעות 16:00-9:00
  • ספריית מדעי החברה: ימים א-ה בשעות 16:00-9:00
  • הספרייה לכימיה: ימים א-ה בשעות 16:00-9:00
  • הספרייה להנדסה (לתלמידי הפקולטה בלבד): ימים א-ה בשעות 16:00-9:00
  • הספרייה לרפואה: ימים א-ד  15:00-8:00

שאר הספריות נשארות סגורות לקהל בשלב זה, אך שירותי הספרייה ממשיכים להיות מונגשים מרחוק. לפרטים מלאים על שירותים מרחוק ניתן לקרוא באתר

שימו לב לנהלים הבאים:

1. נהלי כניסה לספריה:

• הכניסה לספריה מותרת רק לקהילת בר-אילן (סטודנטים וסגל).
  • יש למלא הצהרת בריאות ולהראות אותה בכניסה לקמפוס. להצהרה בעברית. להצהרה באנגלית.
  • הכניסה לספרייה תתאפשר רק בהזמנת תור מראש במערכת הזמנת התורים. זמן השהיה בספריות יוגבל לסשנים (מושבים) של שעה כל אחד. קורא יוכל להזמין עד 4 מושבים כאלה ברצף. כלומר מקסימום זמן שהיה בספרייה של 4 שעות.
  • בכניסה לספרייה יש להראות את אישור ההזמנה במייל ולהזדהות בתעודה מזהה. יש לקרוא את הנהלים ולמלא טופס הסכמה במקום.
  • יש לעטות מסיכה במהלך כל זמן השהייה בספרייה ולחטא ידיים לפני הכניסה.
  • ישיבה תותר אך ורק במקומות המאושרים המסומנים לצורך כך. הספרנים יפנו למקומות ישיבה פנויים. הישיבה היא פרטנית ולא תותר ישיבה בקבוצות.
  • כל ספר שמוציאים מהמדף יש להשאיר על השולחנות. הספרים יאספו ויוכנסו לבידוד של שלושה ימים.
  •  אין מניעה על שימוש במחשב ובמכונת הצילום של הספרייה או במחשבים אישיים.
  • יש להקפיד על מרחק של שני מטרים אחד מהשני ומדלפקי השירות.
  • אזורים שונים בספרייה נסגרו לקהל. במידה וקורא זקוק לפריטים משם יש לפנות לספרנים שיוכלו להביא למענו את הפריטים.
  • חל איסור גורף על אכילה בשטחי הספרייה.

2. השאלה והחזרה:

אין צורך להזמין תור לכניסה לספרייה לצורך השאלה. כל בקשות ההשאלה צריכות להיות מתואמות מראש מול הספרנים במייל וימסרו לקוראים בכניסה לספרייה. החזרת ספרים מהשאלה תעשה רק בתיבות ההחזרה בכניסה לספרייה. הספרים יוכנסו לשלושה ימי בידוד ויעברו החזרה רק לאחר מכן.

מיקום הספרייה:

בניין כימיה 211, חדר 103

טלפון:ספריית כימיה

דוא"ל:

chemistry_l@biu.ac.il

צוות הספרייה:

מנהל הספרייה: גורדון דוד

דוא''ל:  david.gordon@biu.ac.il

טל.:03-5318308

טל.:03-5317664

ספרנית: פטרוב אירינה

דוא''ל: petrov.irina@biu.ac.il

טל.:03-5318308

טל.:03-5318962

אוסף הספרייה:

אוסף הספרייה מכיל ספרות מקצועית ומדעית במגוון רחב של תחומי כימיה, ספרי לימוד מודפסים המיועדים לתלמידי התארים השונים וחברי הסגלתזות (לתואר מוסמך ולתואר 'דוקטור לפילוסופיה') של המחלקה לכימיה, כתבי עת אלקטרוניים ובדפוס בתחומי הכימיה, מאגרי מידע אלקטרוניים וגם אוסף של כתבי עת מודפסים  Nature (שנים: 1956-2002) ו- Science  (שנים: 1947-2003)

האוסף המודפס של הספרייה מורכב משני חלקים עיקריים: החלק הראשון כולל מדפי ספרים, כתבי עת ותזות  עם גישה חופשית (מדף פתוח);  בחלק השני ניתן למצוא ספרים שמורים אשר הגישה אליהם מתבצעת על ידי צוות הספרייה

שימו לב החל מה- 17 בדצמבר מערכות החיפוש משתנות:

איתור חומרים בספריה ומחוצה לה ניתן לבצע באמצעות הקטלוג המקוון (PRIMO).

חיפוש פרסומים אלקטרוניים, כמו ספרים, מאמרים אקדמיים, מאמרי סקירה, דיווחים מכנסים מדעיים, דוחות מחקר ועוד, מתוך פריטים המצויים במאגרים ובאתרים המקוונים תוכלו לדלות באמצעות מערכת EDS  ומאגרי המידע האלקטרוניים.

לפרטים מלאים

מבנה הספריה:

בשטח הספריה ניתן למצוא אוסף עשיר של ספרים, כתבי עת ועבודות גמר בדפוס בתחומי הכימיה. כמו כן בספרייה נמצאים שולחנות לימוד, וכן מחשבים וחדר לימוד לשימושם הבלעדי של תלמידי המחלקה וחברי הסגל.

• אכילה, שתיה ועישון אסורים בהחלט.
  • קהל הקוראים מתבקש לשמור על השקט.
  • אין להשתמש בטלפונים סלולריים.