פרופסור חבר

פוסט-דוקטורט: אוניברסיטת קליפורניה, סן פרנציסקו, ארצות הברית

מחקר

כימיה תרופתית, כימיה אורגנית

For more update details please visit my English page

נושאי המחקר העיקרי במעבדתי הוא פיתוח תרופות לטיפול בסוכרת מסוג שני. הפגם העיקרי הקיים בחולי סוכרת מסוג הינו ירידה בולטת ביכולת הרקמות הפריפריות לקלוט ולנצל גלוקוז, על אף היפרגליקמיה ו\או ההיפראינסולינמיה, האופיינים לחולים. תופעה זו מוכרת כ-''תנגודת לאינסולין''. אחת מסיבותיה הינה תהליך ה-“down-regulation" של מערכות קליטת הגלוקוז ברקמות הרגישות לאינסולין.   תוצאת התהליך הינה ''מעגל קסם'' בו ככל שרמת ההיפרגליקמיה גבוהה יותר, הולכת וקטנה יכולת הרקמות לקלטו. ולכן מחריפה היפרגליקמיה עוד יותר. המטרה העיקרית של הטיפול תרופתי בסוכרת הינה הורדת רמת הגלוקוז בדם לרמות נורמוגליקמיות. אנו מסנתזים חומרים המגבירים את קצב קליטת הגלוקוז בתאים הרגישים לאינסולין (תאי שריר שלד ותאי שומן) ללא תלות בנוכחות  אינסולין.

חומרים אלו מהוות בסיס למחקר יסודי לפיתוח חומרים חדשים בעלי פעילות אנטיהיפרגליקמית, אשר עשויים לשמש בעתיד כתרופות לחולי סוכרת.

נושאי המחקר אחרים כוללים:

1. פיתוח תרופות חדשות לטיפול בסרטן ההרמונית

2.  פיתוח תרופות חדשות לטיפול בניוון שרירים מסוג ALS