פרופ' חנוך סנדרוביץ'

שעות קבלה
בתאום מראש
    קורות חיים

סיימתי את לימודי הדוקטורט שלי בכימיה אורגנית חישובית בשנת 1993 במעבדתו של פרופסור בנציון פוקס באוניברסיטת תל אביב. עבודת הדוקטורט שלי התמקדה בחקר אפקטים סטריים וסטריאו-אלקטרוניים, הקשר ביניהם והשפעתם על המבנה והפעילות של חומרים אורגניים. בין השנים 1993-1997 עשיתי פוסט-דוקטורט כעמית פולברייט בקבוצת הפיתוח של תוכנת Macromodel במעבדתו של פרופסור קלארק סטיל באוניברסיטת קולומביה. עבודת הפוסט דוקטורט שלי התמקדה בפיתוח שיטות מונטה-קרלו חדשות לדגימה משופרת של משטחי פוטנציאל מרובי מצבי מינימה, בשילוב השיטה יחד עם שיטות דינאמיקה מולקולארית לאלגוריתם סימולציה יעיל ובפיתוח פרמטרים עבור שדות כוח לטיפול בסוכרים.

בשנת 1997 חזרתי לארץ והצטרפתי לתעשיית התרופות, תחילה בחברת פפטור שם עבדתי על פיתוח תרופות מבוססות פפטידים ולאחר מכן בחברת אפיקס שהתמקדה בתרופות מכוונות GPCR ותעלות יונים שם עמדתי בראש צוות פיתוח התחום החישובי. עבודתי באפיקס התמקדה בפיתוח שיטות חדשות לניבוי מבנה תלת מימדי של חלבונים חוצי ממברנה, שיטות QSAR חדשות , אלגוריתמים חדשים עבור consensus scoring ושיטות לניבוי תכונות פרמקולוגיות של חומרי תרופה פוטנציאליים.

החל משנת 2009 אני פרופסור חבר במחלקה לכימיה באוניברסיטת בר-אילן ואני עומד בראש קבוצה המתמקדת במידול מולקולארי, תכנון תרופות מונחה מחשב וכימו-אינפורמטיקה.

מחקר

המחקר המתנהל בקבוצתי עוסק במידול המבנה ומנגנון הפעולה של מערכות ביולוגיות בעלות חשיבות תרופתית, חקר הגורמים המשפיעים על האינטראקציה בינם ובין חומרים בעלי פעילות תרופתית וניבוי הפרופיל הפרמקולוגי של חומרים כאלו על מנת לפתח תרופות משופרות. המחקר המתנהל במעבדתי הוא בין תחומי באופיו על קו התפר בין כימיה, ביולוגיה ומדעי המחשב ונעשה בשיתוף פעולה הדוק עם ניסיונאים. בין הפרויקטים העכשוויים במעבדתי ניתן למנות פיתוח שיטות אופטימיזציה עבור תכנון תרופות וכן פיתוח חומרים פעילים כנגד סיסטיק פיברוסיס, הפרעות בקצב פעילות הלב, מחלות דלקתיות ואוטו-אימוניות, הסתיידות וקרישת דם.

תאריך עדכון אחרון : 26/01/2012