אודות המחלקה

about picture

המחלקה לכימיה באוניברסיטת בר-אילן היא מהמובילות בישראל, ונחשבת מובילה עולמית בתחומים כגון אנרגיה מתחדשת , כימיה תרופתית, כימיה חישובית, Big data, ננוטכנולוגיה וכימיה של חומרים. המחלקה מזמינה מועמדים בעלי תשוקה למדע להירשם ללימודי תואר ראשון ותארים מתקדמים במסגרתה.

המחלקה לכימיה (נוסדה ב-1955) היא מן הוותיקות והמובילות באוניברסיטה ובארץ. בשנים האחרונות נמצאת המחלקה בתנופת התפתחות חסרת תקדים, בזכות גיוסם של חוקרים צעירים רבים, התרחבות לשטחי מחקר חדשים, והקמת מרכז הננו (BINA) אשר מהווה מוקד למחקר בין-תחומי בננוטכנולוגיה ובמדעי החומרים.

סגל המחלקה בחזית המדע

כיום מונה המחלקה כ-30 אנשי סגל בכיר פעילים וכ-140 תלמידי מחקר, ונקלט בה ציוד מדעי בעלות של מיליוני דולרים. סגל המחלקה מורכב מחוקרים מוכרים ומובילים בתחומם, וותיקים וצעירים. המחלקה נותנת דגש מיוחד על מצוינות בהוראה, כאשר חברי הסגל מרצים הן בקורסים בסיסיים והן בקורסים מתקדמים בתחומי התמחותם, ושוקדת באופן רציף על שיפור מגמות הלימוד הקיימות, התאמתן לצרכים המשתנים במדע ושוק העבודה, ויצירת מסלולי לימוד חדשים.

המחקר במחלקה נמצא בחזית המדע וחולש על מגוון רחב של דיסציפלינות, ובהן כימיה תרופתית, כימיה תיאורטית וחישובית, כימיה ביולוגית וביוכימיה, כימיה אורגנית ואי-אורגנית, כימיה פיזיקלית, כימיה של פולימרים, ננו-כימיה, אנרגיה סולרית ואנרגיות מתחדשות. למחקר במחלקה גם יישומים רבים אשר מתבטאים בשיתופי פעולה עם התעשיות השונות ובפטנטים מסחריים. המחקר מנווט ע"י אנשי הסגל אשר נעזרים בתלמידי מחקר לתואר שני ושלישי ובמרכז מכשור מעולה ובו מומחים Ph.D. בעלי יכולות גבוהות בתחום האנליזות השונות. מרכז זה מבצע בדיקות אנליטיות למחלקה ולגורמי חוץ מהאקדמיה ומהתעשייה ברחבי הארץ.

קשר עם אקדמיה ותעשיה

המחלקה מטפחת קשרים עם אוניברסיטאות בארץ ובעולם ועם חברות מובילות בתעשייה, ומקיימת מגוון שיתופי פעולה עם גופים אלו. שיתופי הפעולה מרחיבים את כר ההכרות של הצוות והסטודנטים עם התעשייה והאקדמיה בארץ ובעולם ומסייעים לביקוש הגבוה לבוגרי המחלקה בקרב החברות המובילות בתחום, ובהשתלבות בוגרי המחלקה בלימודים  לתארים מתקדמים .

אווירה ביתית ויחס אישי במסלול הלימודים

המחלקה לכימיה באוניברסיטת בר-אילן ידועה באווירה הביתית והחמה, וביחס האישי לסטודנטים במהלך לימודיהם. האווירה הביתית  והיחס האישי תורמים לכך כי מרבית הסטודנטים המתחילים לימודיהם במחלקה מסיימים אותם בהצלחה!

בשנה השלישית והאחרונה ללימודי התואר הראשון, הסטודנטים משתלבים בתוך מעבדות המחקר. כל סטודנט עובר סבב של 3-6 פרויקטים במעבדות מחקר שונות. כך הסטודנט נחשף ומכין עצמו ל"חיים האמיתיים" לאחר התואר.

סטודנטים רבים משתלבים כעובדים במעבדות המחקר כבר במהלך השנה השניה לתואר.

תארים מתקדמים ומסלול ישיר לתואר שני

מסלול ישיר לתואר שני- במחלקה לכימיה מתקיים מסלול לתואר ראשון ושני ב-4 שנים. מסלול יוקרתי זה מיועד לתלמידים שממוצע ציוניהם בשנתיים הראשונות ללימודים במחלקה לכימיה הוא 90 ומעלה. במסלול זה הסטודנטים מתחילים כבר במהלך השנה השלישית ללימודי התואר הראשון את המחקר לקראת התיזה לתואר שני.

לסטודנטים לתארים מתקדמים במסלול עם תזה, מעניקה המחלקה פטור משכר לימוד ומלגה שנתית (לעומדים בקריטריונים),

מוזמנים להירשם עוד היום ללימודי תואר ראשון או תארים מתקדמים במחלקה.

מקומכם איתנו במחלקה לכימיה  באוניברסיטת בר-אילן.

מחכים לכם.

picture