כתבות

מערכת לייצור חומר חיטוי ממי ברז

תמונת הכתבה

המערכת שפותחה במחלקה לכימיה תייצר חומר חיטוי יעיל ובטוח שמתאים לניקוי משטחים, לגוף ולחקלאות

תאריך: 08/09/2022

>> לידיעה המלאה

חוקרות מאוניברסיטת תל אביב בשיתוף ד"ר מיכל ויטמן מבר אילן ,הצליחו לייצר לראשונה את החומר הביולוגי מלנין בתנאי מעבדה

תוצאות המחקר הראו שבעזרת הטכנולוגיה החדשה שהחוקרות פיתחו ניתן לשלוט בתהליך הייצור של מלנין במעבדה, ולקבל פיגמנט הדומה בתכונותיו למלנין הביולוגי.

תאריך: 03/07/2022

>> לידיעה המלאה

מחקר  סביבתי של פיתוח אצות מועשרות, בהשתתפות חוקרים ממספר אוניברסיטאות בינהם ראש יחידת אנליזת יסודות, דר' מירב צוברי

פיתוח: "אצות מועשרות" בעלות ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד

הטכנולוגיה החדישה, שפותחה באוניברסיטת תל אביב ובמכון לחקר ימים ואגמים, מקדמת גישה של "חקלאות ימית משולבת בת-קיימא", ידידותית לסביבה. במסגרת הפיתוח, האצות מטהרות את המים שבהם הן גדלות וכך הן מסייעות בשמירה על האיזון האקולוגי של הסביבה הימית והחופית.

תאריך: 04/01/2023