מרכז אנרגיה וקיימות הושק בבר-אילן

תמונת הכתבה

המרכז יתמקד במחקר ופיתוח של מיזמים בתחום האנרגיה המתחדשת עד לשלב שבו הם הופכים לטכנולוגיות פעילות

בכנס שערכה אוניברסיטת בר-אילן להשקת המרכז לאנרגיה וקיימות השתתפו שרת האנרגיה קארין אלהרר ובכירי ענף האנרגיה בישראל. בעשור הקרוב תשקיע אוניברסיטת בר-אילן מאות מיליוני שקלים במחקרים בתחומי האנרגיה והקיימות ובפרויקטים סביבתיים בעלי השפעה בארץ ובעולם. במקביל הושק השבוע באוניברסיטה בית הספר הרב-תחומי לקיימות וסביבה. בין הטכנולוגיות המפותחות באוניברסיטה: רחפן מבוסס מימן, תאי דלק ליצור אנרגיה ירוקה, קירות ירוקים להפחתת הטמפרטורות באיי החום העירוניים וסוללות נתרן.

נשיא האוניברסיטה פרופ' אריה צבן, אמר בכנס: "בכל דקה נפלטים לאטמוספירה  66 אלף טון פחמן. אנרגיה וקיימות שלובות זו בזו, בלי שנפתור את בעיית האנרגיה לא נוכל לפעול לסביבה בת קיימא. אלה שתי סוגיות בעלות השפעה מכריעה על האנושות ואנו נותנים להן מענה באמצעות מרכז שכולל 55 קבוצות מחקר ובית שיכשיר את הדור הבא של העוסקים בתחום".

מרכז המחקר לאנרגיה וקיימות יתמקד במחקר ופיתוח של מיזמים בתחום האנרגיה המתחדשת עד לשלב שבו הם הופכים לטכנולוגיות פעילות. בנוסף יפעל המרכז לטפח יזמים יזמיות, חוקרות וחוקרים המועמדים להנהגת תעשיית האנרגיה בישראל. המרכז המחקרי מייעץ, יוזם ומקדם מחקרים תוך בניית שיתופי פעולה עם גורמי תעשייה רבים. רשתות, בינה מלאכותית, אגירה, מימן, יציבות זרם ומתח גבוה הם חלק מהנושאים שייחקרו על ידי המומחים של בר-אילן. במרכז פועלים חוקרים וחוקרות מובילים מישראל ומחו"ל, בשיתוף פעולה עם משרדי ממשלה, יזמים, חברות תעשייתיות מתחומי המדע והטכנולוגיה, וכן מומחים בתחומי הרגולציה, איכות הסביבה, אקלים, קיימות וחינוך.

לצדו של מרכז המחקר בתחום האנרגיה יוקם בית הספר הרב-תחומי לקיימות וסביבה, שיהווה את מרכז ההוראה של האוניברסיטה בתחומים. בשנים האחרונות נרשמת עלייה מתמדת במספר הנרשמים לתארים במסלולי סביבה במוסדות הלימוד השונים. בית הספר הרב-תחומי לקיימות וסביבה יפעיל גם קורסים שיהיו פתוחים לסטודנטים וסטודנטיות מכל התוכניות בקמפוס.

מקור