אולג פלציק

בעל החברה
תחומי לימוד
כימיה אודגנית, ננו חלקיקים
  • נושא מחקר: "שימיש בקרינת מיקרו לתגובות יצירת ננו חלקיקים" אצל פרופ' גדנקן.
  • נושא המחקר בפוסט דוקטורט בארה"ב: קומפוזיטים טרמואלקטרים.
  • מקום העבודה: לאחר סיום הלימןדים בבר אילן נסעתי לפןסט בארה"ב במשך 3 שנים. כשחזרתי לארץ הייתי CTO של כפרית בארץ בהשך 3 שנים. ב-2008 פתחתי את החברה שלי "טקסולוט" והיום יש לנו 8 עובדים ועסקים חובקי עולם. מבין הלקוחות שלי בארץ נמנות החברות אינדיגו-HP, אדמה ועוד.
  • מדוע בחרת בכימיה בבאר אילן? הייתי עולה חדש ואוניברסיטת בר אילן אפשרה לי ללמוד תחום שאני אוהב בלי מכינה.
  • מדוע בחרת בכימיה? אהבתי כימיה בבית הספר וגם אבי כימאי. אני מתחבר לכימיה.
  • מה היו האפשרויות שעמדו בפניך עם סיום הלימודים? כשסיימתי דוקטורט רציתי לבחור קריירה אקדמית אבל במהלך הפוסט שיניתי את דעתי והעדפתי קריירה יותר מעשית כי המחקר הבסיסי פחות מתאים לי.
  • מדוע בחרת במקום העבודה הנוכחי? אני יזם בנשמה ואני אוהב לפתוח דברים חדשים. יש יתרון גדול בלהיות עצמאי לטוב ולרע. אני מאוד מרוצה ממה שעשיתי וממה שהקמתי.
  • האם לימודיך הכינו אותך ותורמים לעבודתך בתחום? כן ולא. כן - מכיוון שהתארים בבר אילן נתנו לי ידע רחב ברמה גבוהה, לא - מכיוון שהלימודים בכימיה לא נתנו כלים להתמודד עם נושאים בתעשייה כמו קידום פרויקטים, פיתוח טכנולוגי ועוד (בעיה של כלל האוניברסיטאות).
  • המלצות לבוגרים אחרים: לאתגר את עצמכם, לקחת סיכונים במיוחד בתחילת הקרירה

תאריך עדכון אחרון : 12/05/2022