מודיעים בצער רב על פטירתו של פרופ' הרולד בש ז"ל

המחלקה לכימיה ואוניברסיטת בר-אילן אבלה על פטירתו של פרופ' הרולד בש
פרופסור אמריטוס במחלקה לכימיה, סגן הנשיא למחקר לשעבר

פרופ' הרולד בש, מהמחלקה לכימיה הגיע כחוקר למחלקה לפני כ48 שנה כיהן ב מגוון תפקידים באוניברסיטה כולל סגן הנשיא למחקר, שמש בתפקידו זה כמעט 7 שנים, והוא סגן הנשיא למחקר עם הקדנציה הארוכה ביותר בתולדות האוניברסיטה.
פרופ' בש (השי- בפי כל) כיהן בשנת 1973 כראש המחלקה לכימיה והוא בן 36 בלבד. בשנים 1990-1988 כיהן כדיקן הפקולטה למדעי הטבע, היה חבר הועדה המרכזת במספר קדנציות, חבר בוועדות שמינו רקטורים, לנושא יישום שירותי המחשב באוניברסיטה, עומס ההוראה, מודל אקדמי מחלקתי ועוד. כן כיהן כחבר מל"ג במשך 5 שנים והיה חבר בוועדות השיפוט של הקרן הלאומית למדע. חיבר 153 מאמרים ופרקים בספרים והוא חלוץ ומומחה בתחום הכימיה החישובית.
בשנת 2011 פרופ' משה קוה, נשיא האוניברסיטה לשעבר, הודה לפרופ' בש בטקס פרישתו כסגן נשיא למחקר על מילוי תפקידו ואמר: " פרופ' בש הוא אדם יסודי, שלעולם אינו מרים את קולו. הוא יודע להעריך איכות ולתת אותי בביטוי כמותי שניתן להפיק ממנו את מירב המידע והנתונים הדרושים. סמכתי עליך, פרופ' בש, בקליטת הבנים המדעיים שלנו והוכחת בתפקידך מצויינות, כמו במחקר, אתה איש מחקר מעולה ומהמצוטטים ביותר שיש בכימיה". בתמונה מטקס זה ב2011 פרופ' בש ז"ל שלישי מימין (מימין פרופ' בנימין ארנברג ז"ל, פרופ' משה קוה, פרופ' הרולד בש ז"ל,  ופרופ' חיים טייטלבאום)