יחידת המס-ספקטרה במחלקה לכימיה בר אילן בראשות ד"ר מיכל ויטמן שותפה במחקר פורץ דרך במסגרת שיתוף פעולה בין אוניברסיטת בר-אילן לבין המגזר העסקי

עיתון הארץ פרסם על המחקר בכתבה במסגרת פיתוחים במחקר המגיעים ליישום בתעשייה.

מדובר על שיתוף פעולה של חוקרים באוניברסיטה (פרופ׳ יגאל בהן, חתן פרס ישראל לחקלאות, וד״ר יריב בן־נעים ממדעי החיים) לבין חברת "זרעי ג׳נסיס" שהוליד פיתוח של זני בזיל מתוק (בזיליקום( מסחריים חדשים בעלי עמידות למחלת הכשותית הנגרמת ע״י אצה דמוית פטריה. אשר שומרים על ריח וארומה מקוריים. הפיתוח הוא בשורה עולמית הן למגדלים והן לצרכן שמקבל מוצר ללא כימיקלים. באמצעות ביראד החוקרים הגישו פטנט שהתקבל בימים אלה על הגילוי והשיטה.

במסגרת שיתוף פעולה עם ד״ר מיכל וייטמן וד״ר רעות בהן, מהיחידה למס־ ספקטרומטריה מהמחלקה לכימיה, בוצעו אנליזות כימיות לשיפור פרופיל הארומה של הזנים.