פרופ' חיים סוקניק

משרד:
שעות קבלה:

קורות חיים

פרופ' סוקניק סיים את לימודי התואר הראשון בישיבה אוניברסיטה בשנת 1972 (BA בהצטיינות) וקיבל את התואר השלישי בכימיה  במכון הטכנולוגי של קליפורניה בשנת 1976 (כימיה אורגנית עם רוברט ברגמן). אחרי שנה כעמית מחקר פוסטדוקטורנט של הקרן המדעי הלאומי של ארצות הברית ב-UCLA (עם אורוויל צ'פמן), הוא הצטרף לסגל של אוניברסיטת קייס ווסטרן ריזרב בקליבלנד, אוהיו בין השנים 1977-1995. הוא הצטרף למחלקה לכימיה באוניברסיטת בר אילן כפרופסור לכימיה ב-1995 וכעת הוא בעל הקתדרה על שם אדוארד וג'ודי שטיינברג בננוטכנולוגיה בבר אילן.  קבוצת המחקר שלו מתמקדת בכימיה של ממשקים, כאשר העבודה נמשכת ממחקרים בסיסיים על שכבות חד-מולקולריות בבנייה עצמית ועד ליצירת ציפויים אורגניים ואי-אורגניים בסקלת ננו ליישומים המתפרסים מהגנה על חומרים למטרות בחלל ועד למניעת זיהום ביולוגי על משטחים וכן להדבקת משטחים ליישומים פוטוניים ומיקרואלקטרוניים. סוקניק היה המנהל המייסד של המכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים בבר אילן וכרגע הוא מנהל את מרכז מינרבה לחלקיקים ושכבות בקנה מידה מיקרו וננו כממשקים ביוחומריים מותאמים.

תחומי מחקר

נושאי המחקר במעבדה כוללים:

1. שכבות חד-מולקולריות אורגניות לעיגון זרזים

2. הדבקת משטחים לפוטוניקה למיקרואלקטרוניקה

3. שכבות דקות של תחמוצות לשליטה על התכונות הכימיות והפיזיקליות של  ממשקים.

4. הנדסת ממשקים אורגניים לבדיקת מעברי אלקטרונים

5. שליטה על ממשקים ביוחומריים