תואר ראשון

תנאי קבלה לשנה א’

המחלקה לכימיה נותנת עדיפות לתלמידים שנגשו לבחינתבגרות ב- 5 יח"ל במתמטיקה ו-5 יח"ל בכימיה או בפיסיקה , ובעלי ציון  590 במבחן הפסיכומטרי.

אולם הקבלה לכימיה אינה מוגבלת רק לתלמידים העומדים בתנאים אלה, וכל מועמד אחר יעבור ועדת קבלה שבה יילקחו בחשבון גם אישיות המועמד, הרקע שממנו הוא מגיע ומידת המוטיבציה שלו.

הלימודים לתואר ראשון

המחלקה לכימיה מציעה שלושה מסלולי לימוד (מגמות) לתואר ראשון:

• כימיה מורחבת
  • כימיה תרופתית
  • כימיה של חומרים

המגמה לכימיה מורחבת מקנה בשנתיים הראשונות רקע רחב בכל תחומי הכימיה וידע בסיסי וחיוני במתמטיקה פיסיקה ומחשבים. בשנה השלישית משתתפים הסטודנטים על פי בחירתם בקורסים בכימיה אורגנית, כימיה שימושית, כימיה פיסיקלית וכימיה תיאורטית. המסלול המורחב מכין את הסטודנטים לקראת לימודי תואר שני (עבודת מחקר בכימיה עיונית או ניסויית).

המגמה לכימיה תרופתית מקנה לסטודנטים ידע נרחב בכל תחומי הכימיה בתוספת הכשרה מיוחדת בתחום הכימיה הפרמצבטית. במסגרת מגמה זו לומדים הסטודנטים, בנוסף למיגוון הקורסים בכימיה פיסיקה ומתמטיקה, גם קורסים ספציפיים  הקשורים בכימיה של תרופות. בדומה לבוגרי המגמה המורחבת יכולים גם בוגרי המסלול התרופתי להמשיך את לימודיהם לתארים גבוהים בכימיה, לעבוד במעבדות מחקר ופיתוח או להשתלב בתעשיית הפרמצבטיקה.

. המסלול של כימיה של חומרים הוא החדשני מבין המסלולים.  במסלול זה, בנוסף ללימודי הכימיה וקורסי הבסיס, לומדים הסטודנטים קורסים בין תחומיים בכימיה, פיסיקה אלקטרוניקה ביולוגיה והנדסה, כגון: ביו-חומרים וביו-פולימרים, ננו-חומרים וננו-טכנולוגיה, כימיה של חומרים קרמיים, מתכות ציפויים ושכבות דקות, מצב מוצק ומעבדה מתקדמת לחומרים. בימים אלה הושלמה הקמתו של בנין ה"ננו" שיקלוט בעתיד הקרוב עשרות תלמידי מחקר חדשים מבין בוגרי המחלקה. תחומי הננוטכנולוגיה ומדע החומרים נמצאים כיום בחזית המדע העולמית וישתלם מאוד לעסוק בהם בעתיד.

בנוסף לשלושת המגמות הנ"ל, ניתן ללמוד כימיה כמקצוע ראשי עם צרוף של כל מקצוע אחר כמקצוע משני או כימיה כמקצוע משני** לכל מקצוע ראשי אחר. סטודנט הבוחר בכימיה כמקצוע משני** והמעונין להמשיך אחר כך ללימודי תואר שני בכימיה חייב יהיה בהשלמות על פי דרישות המחלקה.

** (המסלול הזה לא יתקיים החל משנה"ל תשע"ז)