דבר ראש המחלקה

קוראים יקרים!

אני שמח לקבל את פניכם בבית הוירטואלי של המחלקה לכימיה בבר-אילן. אני משער שגם כשתגיעו למחלקתנו, המתפרסת על פני מספר בניינים, תרגישו בבית. היחס האישי, האווירה הטובה והמעורבות שמעניקים חברי הסגל האקדמי, המנהלי והטכני וכמובן הסטודנטים עצמם, הקנו לנו שם של מחלקה משפחתית ונעימה.

המחקר במחלקתנו מגוון להפליא מתכנון ופיתוח תרופות ועד לאלקטרוכימיה ואנרגיות מתחדשות. אוירת המחקר שורה לא רק במעבדות אלא גם בהתרחשויות חודשיות כמו תוכנית "אופקים במדע" שבמסגרתה מגיעים מדענים מהשורה הראשונה להרצות בשפה פופולרית על נושאים שונים ואח"כ מתקיימת שיחה ערה של הסטודנטים וחברי הסגל עם המרצה תוך כדי ארוחת ערב, או "לילות לבנים" שבהם ממשיך יום המחקר עד שעה מאוחרת ומסתיים בפיצות, בירות ומוסיקה...

סביבת העבודה החיובית מתבטאת בדאגה להשגת מלגות לתלמידי המחקר, בגאווה בזוכים במלגות חיצוניות, במסיבות בחגים ובאירועים, בסגל טכני ואקדמי אכפתי ותומך.

אנו גאים על כך שמחלקתנו מצוידת היטב במיטב המיכשור המדעי החדיש ביותר.

המכשירים ברובם נתמכים ע"י אנשי מקצוע מעולים ומנוסים מעבר לתשתית מחקרית מסיבית, אנו מציעים מבחר גדול מאוד של קורסים מרתקים לתלמידי מחקר- מכימיה תעשייתית ועד כימיה סביבתית; מתהליכי חימצון ועד שיטות קטליטיות; ומפולימרים ועד קולואידים.

השילוב המנצח הזה של הכשרה מדעית רחבה, יסודית ובלתי מתפשרת יחד עם תשתיות טובות של בניינים ומכשור מדעי חדשני כמו גם סגל אקדמי נלהב, מסור ומנוסה, מבטיח הכשרה טובה של סטודנטים לכל התארים.

לסיום אשתף אתכם ב"אני מאמין" המדעי שלי שמשפיע על אופן התנהלות המחלקה:

• ישראל הענייה במשאבי טבע, צריכה להתמקד במשאבי האנוש שלה ובפרט במדענים ומהנדסים, על מנת לקדם את כלכלתה. אנו כמדענים צריכים לקחת חלק במאמץ זה לקדם את המדע בישראל.
  • כמדענים, אנו תורמים לתיקון עולם, היינו להפיכת העולם למקום טוב יותר. זוהי חובתנו וזוהי זכותנו.
  • האקדמיה, כמוה כמערת האוצרות של אלאדין. עלינו לחלוק את אוצרות הידע האדירים שבאקדמיה עם הקהילה.
  • כיום יש פער בין האקדמיה והתעשיה, עלינו לגשר על פער זה במיזמים משותפים.
  • מספר תלמידי התיכון הפונים ללימודי הכימיה הולך ויורד ועלינו להציג את הפנים המלהיבות והיישומיות הרבות של תחום מדעי חשוב זה ולהגדיל את אוכלוסיית הכימאים.

בברכת ברוכים הבאים לביתנו הוירטואלי,

פרופ' יצחק מסתאי