דבר ראש המחלקה

תלמידים יקרים!

קבלו את ברכתי וברכת המחלקה לכימיה עם הרשמתכם לשנת הלימודים הבעל"ט.

ברכה מיוחדת שלוחה לכם, התלמידים החדשים המצטרפים השנה לציבור תלמידינו.

בחרתם ללמוד מקצוע קשה אך חשוב ומרתק מאין כמוהו. מקצוע הכימיה הוא לב המדעים המדויקים ומתחבר לכל מדעי הטבע והאדם.

מצפים לכם לימודים מגוונים ביותר הכוללים מתמטיקה, פיזיקה, קורסים יסודיים בכל ענפי הכימיה: כימיה אורגנית, כימיה אי אורגנית, כימיה פיזיקלית, כימיה אנליטית, אלקטרוכימיה, חקר מנגנוני תגובות כימיות, הכימיה של החיים, ביוכימיה ומגוון נושאים פרקטיים כמו פולימרים, מקורות כח, חומרים קרמיים, פיתוח תרופות ועוד.

מקצוע הכימיה נלמד ונחקר במחלקתנו תוך איזון בין מדע בסיסי ומדע יישומי, תוך חיבור אינטגראלי לתחומי מדע נוספים כפיזיקה, מדעי החיים והנדסה.

התכנית הלימודית כוללת עבודה ניסיונית אינטנסיבית במעבדות הוראה, המשלימה היטב את הלימודים התיאורטיים. במסגרת השנה השלישית, מבצעים התלמידים ניסויים רבים במעבדות המחקר המשוכללות.

בשנת הלימודים השלישית ניתן לבחור מגמות לימוד: כימיה כללית (מורחב), כימיה תרופתית ומדע חומרים.  מגמות אלו מאפשרות למקד את הלימוד ואת כיווני ההתעניינות של התלמידים אך לא מונעות אפשרויות לשינוי כיוון בהמשך הלימודים וזאת ע"י תכנית לימודים הכוללת קורסים בסיסיים בכל המגמות.

בנוסף, פתחנו בתשע"ז מסלול דו ראשי מובנה עם הפקולטה למדעי החיים. מטרתו לאפשר לסטודנטים הלומדים בו להתמחות ביותר מתחום אחד במדעי הטבע. שילוב זה מקנה בסיס רחב ומשמעותי לקידום מחקרים חדשניים בתחומי הכימיה, הביוטכנולוגיה והננוטכנולוגיה. אנו שמחים על שיתוף פעולה זה בין שני התחומים, מברכים את הסטודנטים שנרשמו אליו ובטוחים שיצאו נשכרים מכך.

סגל המחלקה בכימיה אמון על הוראה ברמה הגבוהה ביותר. זו כוללת הרצאות פרונטליות, תרגילים, קורסי מעבדה, מחשבים וסמינריונים שבהם מנתחים תלמידי שנה ג' ותלמידי המחקר עבודות ומהלכי מחקר מתקדמים עדכניים שפורסמו בספרות המדעית. למחלקה ספריה סמינריונית מתקדמת ומעבדת מחשבים משוכללת.

המחלקה לכימיה היא מחלקת מחקר מעולה, ממחלקות המחקר המובילות באוניברסיטה ובארץ.

חברי הסגל הבכיר עומדים בראש קבוצות מחקר משגשגות המפעילות מעבדות משוכללות והמעסיקות כ- 200 תלמידי מחקר לתארים שני ושלישי, ועשרות חוקרים בעלי תואר שלישי (חלקם חוקרים בכירים קבועים וחלקם משתלמים פוסט דוקטוראלים מרחבי העולם). בוגרי המחלקה מצליחים להשתלב להפליא בקהילה הטכנולוגית-מדעית בארץ, בתעשייה, במחקר, באקדמיה ובהוראה.

אנו מעודדים את בוגרינו המצטיינים להמשיך ללימודי תואר שני ושלישי.

נושאי המחקר במחלקה מגוונים וכוללים פיתוח תרופות, חקר אנזימים וחלבונים מורכבים, פיתוח מערכות חדשניות לצבירה והמרה של אנרגיה (תאים סולריים, סוללות נטענות, קבלי על). פיתוח חומרים ננומטרים ייחודיים, חקר מנגנוני תגובות כימיות, ספקטרוסקופיה, אספקטים תיאורטיים – חישוביים וכמובן מדע בסיסי בכימיה אורגנית, כימיה אי אורגנית, אלקטרוכימיה וכימיה אנליטית.

למחלקה מסורת ארוכת שנים בטיפוח יחסים מעולים בין סגל ההוראה והתלמידים והיא ללא ספק מהווה מסגרת שנעים ללמוד בה.

בשאלות מנהליות תוכלו לפנות למזכירות המחלקה, שם יקשיבו לבעיותיכם וישמחו לפתור אותן במסגרת הכללים והנהלים הקיימים במחלקה ובאוניברסיטה (והמפורסמים באתר של אוניברסיטה בר-אילן. מומלץ מאוד לקרוא אותם בעיון).

למחלקה פתיחות רבה כלפי תלמידים בעלי קשיי למידה הראויים ללימודים אקדמאיים.

כמו-כן, ישנה התחשבות רבה בתלמידים הנאלצים לצאת לשרות מילואים במהלך הלימודים והבחינות ובתלמידות היוצאות לחופשת לידה.

עדכונים והודעות שוטפות ודחופות יפורסמו דרך המייל וב- SMS של כל הסטודנטים דרך האילנ"ט.

אני מאחל לכם בשמי ובשם סגל המורים והצוות המנהלי שנת לימודים פורייה, מהנה ומוצלחת.

כולנו מבטיחים לעשות כמיטב יכולתנו כדי שאיחולים אלה יתגשמו.

בברכה,

פרופ' משה ללוש