אודות המחלקה

המחלקה לכימיה (נוסדה ב-1955) היא מן הוותיקות באוניברסיטה. בשנים האחרונות נמצאת המחלקה בתנופת התפתחות חסרת תקדים, בזכות גיוסם של חוקרים צעירים רבים, התרחבות לשטחי מחקר חדשים, והקמת מרכז הננו (BINA) אשר מהווה מוקד למחקר בין-תחומי בננוטכנולוגיה ובמדעי החומרים.

כיום מונה המחלקה כ-30 אנשי סגל בכיר פעילים וכ-140 תלמידי מחקר, ונקלט בה ציוד מדעי בעלות של מיליוני דולרים. המחלקה נותנת דגש מיוחד על מצוינות בהוראה, כאשר חברי הסגל מרצים בקורסים בסיסיים ומתקדמים בתחומי התמחותם, ושוקדת באופן רציף על שיפור מגמות הלימוד הקיימות, התאמתן לצרכים המשתנים במדע ושוק העבודה, ויצירת מסלולי לימוד חדשים.

המחקר במחלקה נמצא בחזית המדע וחולש על מגוון רחב של דיסציפלינות, ובהן כימיה תרופתית, כימיה תיאורטית וחישובית, כימיה ביולוגית וביוכימיה, כימיה אורגנית ואי-אורגנית, כימיה פיזיקלית, כימיה של פולימרים, ננו-כימיה, אנרגיה סולרית ואנרגיות מתחדשות. למחקר במחלקה גם יישומים רבים אשר מתבטאים בשיתופי פעולה עם התעשיות השונות ובפטנטים מסחריים. המחקר מנווט ע"י אנשי הסגל אשר נעזרים בתלמידי מחקר לתואר שני ושלישי ובכוח עזר טכני מוכשר ומיומן.