פרופ' ירדן טשיל מהמחלקה לכימיה- מרצה מצטיין ב2018

פרופ' ירדן טשיל

המחלקה לכימיה של בר-אילן מברכת ומתגאה בפרופ' ירדן טשיל, מרצה בכיר במחלקה וחוקר בעל שם עולמי בתחום ה NMR (תהודה מגנטית גרעינית), אשר נבחר למרצה מצטיין באוניברסיטת בר-אילן לשנת 2018. תואר זה ניתן למרצים הנבחרים על ידי הסטודנטים שלהם בשילוב המלצות מהדיקנים וראשי המחלקות על מקצועיות ואיכות הוראה.

במעבדתו של פרופ' טשיל מפענחים מבנה ותפקוד של חלבונים בשיטת תהודה מגנטית גרעינית בהתמקדות על חלבונים ממברנליים וחלבונים חסרי מבנה. לצורך כך משתמשים בשיטות מחקריות מגוונות נוספות כגון: ביולוגיה מולקולרית, ביוכימיה של חלבונים ושיטות ביופיזיקליות וחישוביות שונות.

בדברי הברכה למרצים המצטיינים במעמד הענקת פרס ציינה פרופ' מרים פאוסט, רקטור האוניברסיטה, כי "הוראה מצטיינת זו הוראה אמפטית. מרצה מצטיין הוא זה המצליח להבין את צרכיו של כל סטודנט ולהעביר את ידיעותיו לכל אוכלוסיית הסטודנטים שלו, בייחוד באוניברסיטה כמו בר-אילן, אליה מגיעים סטודנטים מכל המגזרים, האיזורים והתחומים."

ראש המחלקה אמר על פרופ' טשיל:

פרופ' טשיל חוקר מצטיין במחלקה לכימיה, מנחה סטודנטים בצורה נפלאה ונרתם לכל מטלה .

פרופ' טשיל משמש דוגמא לשאר חברי הסגל במחלקה שלנו, בשילוב הוראה מצטיינת עם רמה מחקרית גבוהה ועם מאור הפנים התמידי.

מדברי הסטודנטים שענו על שאלון סקר הוראה:

"הרצון לגרום לנו להבין את החומר ולא רק לשנן... מרצה מצויין... היה קשוב לשאלות... רוצה שנצליח... אחלה מרצה! אחד התותחים... מרצה מעולה..."

"מהמרצים המקסימים שהיו לי בתואר הזה! תודה על ההשקעה!"

"אין מה להגיד, ד"ר טשיל הוא מלך!"

המחלקה לכימיה רואה ערך רב בהוראת הסטודנטים ובהכשרתם לעתיד של מצוינות.